Over ons

Onze visie

Onze kernwaarden zijn: Integer, betrokken, vakbekwaam, kritisch en gepassioneerd. Verder vinden wij transparantie en een no nonsense afspraak=afspraak mentaliteit een uitgangspunt bij alles wat wij doen.

Onze missie is om een functioneel, flexibel, modern, veilig en prijsvriendelijk GRC platform te bieden aan onze klanten.

Als organisaties kiezen voor een GRC-tool, komen ze meestal vanuit een Excel administratie en maken ze een zeer bewuste keuze om daar vanaf te stappen. Een GRC-tool wordt daarmee niet gekozen voor slechts één jaar maar voor de lange termijn. De implementatie is maatwerk en vraagt aandacht om deze optimaal te configureren en te zorgen voor draagvlak in de organisatie.

Onze strategie is gericht op kwalitatieve groei en product doorontwikkeling. Wij onderhouden actief contact met onze klanten, luisteren naar hun gebruikerservaringen en stimuleren het aanbrengen van ‘feature requests’. Indien deze naar onze mening passen binnen de verdere doorontwikkeling van YICE, plaatsen wij de requests op onze release planning en worden deze kosteloos doorgevoerd. Onze overtuiging is dat een GRC-tool nooit is uitontwikkeld en moet inspelen op actuele marktontwikkelingen op gebied van governance, riskmanagement en compliance.

YICE B.V.

Team YICE bestaat, naast de directie, uit een vast team ontwikkelaars en support medewerkers uit Amersfoort. De cloud hosting wordt verzorgd door een gerenommeerde Nederlandse hosting provider. YICE is eind 2018 opgericht door de eigenaar van Awaretoday en sinds medio 2020 verder gegaan als separate entiteit: YICE B.V.

Vanaf begin 2019 is YICE live bij de eerste klant. Sindsdien zijn meer dan 20 releases met honderden uitbreidingen doorgevoerd. Hierdoor staat er nu een uitermate concurrerend en volwassen product. YICE B.V. is daarnaast sinds begin 2021 in bezit van een ISO 27001 certificaat.

Tijdens consultancy werkzaamheden vanuit Awaretoday, werd Excel al jaren gebruikt om risico’s, maatregelen en acties te registreren die nodig waren om het Information Security Management System (ISMS) te beheren. De Excel-sheets werden in de loop der jaren verbeterd, maar bleven niet ideaal als het ging om gebruikersgemak, audit trail, logging, functionaliteit, etc. Vanwege deze redenen werd YICE gebouwd, om een ISMS effectief en efficiënt te laten werken. Tijdens de ontwikkeling van YICE bleek echter dat YICE veel meer potentie heeft en een veel grotere reikwijdte kan hebben. YICE kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan control frameworks te beheren, zoals HSEQ, PCI/DSS, IIA of GDPR. Maar YICE is ook prima inzetbaar in omgevingen waar assurance een belangrijk onderwerp is, zoals ISAE 3402 of SOC2. Eigenaren, reviewers en (externe) auditoren kunnen samenwerken en hun eigen items beheren.

Awaretoday B.V.

YICE en Awaretoday delen dezelfde eigenaar. Awaretoday levert consultancy, IT-audit en trainingsondersteuning op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, kwaliteit, governance, compliance en risicomanagement. Bezoek onze website voor meer informatie: www.awaretoday.nl

Awaretoday is in 2014 opgericht vanuit de visie dat informatiebeveiliging alleen effectief kan zijn als het past bij de dynamiek en cultuur van de organisatie. De naam Awaretoday is niet toevallig gekozen. Bewustwording en betrokkenheid, op alle niveaus in de organisatie, vormen de basis voor succes. First be aware, then be secure!

Nico Basten RE CISA CISSP

Nico is sinds 1985 onafgebroken professioneel actief in de uitdagende en complexe wereld van IT-beheer, software ontwikkeling en interne beheersing. In de afgelopen 35 jaar heeft hij een schat aan ervaring opgebouwd in diverse organisaties en bedrijfstakken, wat hem geschikt maakt om op een zeer praktische en realistische manier effectief te handelen. Naast alle kwaliteitsaspecten van IT-beheer, zijn de specialisaties van Nico informatiebeveiliging, IT-audit, privacy, risicomanagement, kwaliteit, governance en compliance.

Profiteer van 35 jaar ervaring

YICE is gebouwd vanuit de praktijk en de dagelijkse uitdagingen van specialisten in diverse bedrijfstakken